Support and Resistance

support and resistance

Support and resistance også kaldt støtte og modstand er en af de vigtigste indikatorer der findes til teknisk analyse.

Konceptet support and resistance bruges som en del af teknisk analyse. Det handler om at finde områder i grafen, hvor prisen plejer at falde eller stige når området rammes.

På denne måde kan der, hvis man er dygtig, laves penge på kortsigtede handler. Støtte og modstandsområder handles også på, hvis de bliver brudt. F.eks. hvis et modstandsområde i et aktiv bliver brudt, plejer det at give anledning til en stigning i kursen.

[mstock id=”1701″]

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Sådan identificerer du support and resistance

Hvis du kigger på en graf, og prisen af flere omgange er faldet eller steget efter den er kommet op/ned i et bestemt område, kan du kategorisere dette som et henholdsvis støtte- eller modstandsniveau.

Eksempel:

sp 500 support resistance
S&P 500 Future

Hvis man kigger på denne graf, vil det trænede øje lynhurtigt se, at omkring kurs 3300 er der et ret stort støtteområde. Ligeledes er der et stærkt støtteområde i bunden omkring kurs 3230.

Bemærk også hvordan støtteniveauet omkring 3300 bliver til et modstandsniveau, i perioden hvor prisen ligger under 3300. Det er nemlig også en ting med support and resistance: når en support bliver brudt har den med at vende sig til et resistance-område.

Af modstandsområder kan det ses, at omkring kurs 3400 af flere omgange har sendt prisen ned.

S&P Future med støtte og modstandsniveauer

På billedet ovenfor er de førnævnte områder tegnet på grafen. Disse områder kan så bruges til at henholdsvis gå lang eller kort markedet.

Interesseret i aktieanalyser? Se alle vores analyser af aktier her