Analyser af aktier

Financo.dk udarbejder vi løbende indlæg om enkelt-aktier. På disse indlæg finder du historikken bag aktier, deres udvikling over årene, vigtige begivenheder, og et bud på hvordan aktierne kommer til at klare sig fremadrettet.

GUIDE: Fundamental Analyse

Har du fundet en eller flere aktier, hvor du ønsker at undersøge virksomheden og dets bagvedliggende regnskab i dybden, tager Financo dig i denne lærerige guide gennem en fundamental aktieskole. I denne guide gennemgår vi alt fra A til Z, lige fra udvælgelsen af en eller flere aktier, og hvordan du netop spotter den gode aktie, til hvornår du skal sælge din aktie igen. Hvordan analysere du virksomhedens regnskab? Hvilke målepunkter skal du have fokus på? Hvad med den globale økonomi, har den noget at sige? Er der andre faktorer, som påvirker min aktie?

Så står du overfor at købe dine første aktier, vil det være en god idé at sætte sig ind i ovenstående emner samt mange flere, som Financo i denne artikel tager dig med på en gennemgang af. Efter at have læst denne artikel, vil du være godt rustet til at finde dine første aktier til din aktieportefølje. Artiklen kigger desuden også ind i emner som konjunktur/business cycle, valuta, råvarer med mere.

GUIDE: Teknisk Analyse

Har du allerede styr på de mest fundamentale elementer, i udvælgelsen af aktier eller ønsker du at begynde at trade (både om det er daytrade eller swingtrade)? Har du hørt om teknisk analyse, hvor du blandt andet kan lokalisere modstand og support områder? Tegne trendkanaler, der hjælper dig med at forudse det næste store opsving eller nedtur?

Mange investorer undervurderer teknisk analyse, som helt basalt blot er at analysere selve grafen af en aktiekurs eller andet aktiv. Denne analyseteknik er anvendt over hele verden og specielt af hardcore tradere, men faktisk også i høj grad af større hedgefonde og institutionelle købere som pensionskasser. Med teknisk analyse i rygsækken kan du ofte ramme helt plet med dit købstidspunkt og hvornår du skal sælge igen. En kombination af den fundamentale analyse og den tekniske analyse vil efter Financos vurdering give dig de absolut bedste handler.

Analyser af markedet

Financo.dk udarbejder hver uge en markedsanalyse, som du kan få lov at læse på vores hjemmeside. I denne ugentlige markedsanalyse tager vi et kig rundt, for at finde ud af hvad, der bevæger sig i markedet. Vi kigger blandt andet på fornuftige købsmuligheder, business cyclen, tekniske indikatorer med mere. Så ønsker du forslag til aktiekøb eller blot et lille indblik i den nuværende markedssituation, skal du være velkommen til at læse med.