Kryptovaluta: Market Cap

Ønsker du et overblik over de største kryptovalutaer, som for eksempel Bitcoin, Ethereum og flere har vi udarbejdet en side der giver et hurtigt og præcist overblik. På siden finder du blandt andet den totale market cap af hver enkel valuta, seneste udvikling og nuværende pris.

kryptovaluta

Køb kryptovaluta

Vil du gerne i gang med kryptovaluta? Vi anbefaler handelsplatformen eToro, som både er pålidelig og sikker.

Investering i kryptovaluta er ureguleret i de fleste EU-lande og UK. Der er ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i risiko for at blive tabt.

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er decentraliserede digitale penge, der er baseret på en teknologi der hedder blockchain.

Du er muligvis allerede bekendt med de mest populære kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum, men der er mere end 5.000 forskellige valutaer i omløb.

Men hvad bruges Bitcoin, Ethereum og de andre kryptovalutaer til? De kan bruges til det samme som alle andre typer valuta: køb af varer og services. Mange ser dog udelukkende på kryptovaluta som et instrument til investering/spekulation.

Inden man investerer bør man dog være opmærksom på, at det er meget volatile aktiver som historisk har haft dage hvor værdien er blevet henholdsvis halveret eller fordoblet.

Hvorfor er kryptovaluta blevet populært?

Der er mange forskellige grunde til, at de forskellige kryptovalutaer er steget så meget i popularitet. Én af grundene er blandt andet at tilhængere af kryptovaluta som for eksempel Bitcoin, ser det som fremtiden og køber derfor hele tiden op fordi de tror at værdien vil stige betragteligt.

Derudover tiltrækker kryptovalutaer også mennesker, som ikke ønsker en centraliseret styring af pengeudbud, som historisk har gjort penge mindre værd gennem inflation. Dette løser de fleste kryptovalutaer, da de er computerstyret og udbuddet er begrænset.

Mange er også med på grund af den bagvedliggende teknologi, blockchain. Blockchain er en decentraliseret teknologi, der kan formidle transaktioner hurtigere og mere sikkert end traditionelle betalingssystemer som vi bruger i dag.