Copy Trading – Komplet eToro Copy Trading guide

copy trading

*Tidligere performance er ikke en indikator for fremtidige resultater.

I 2018 lavede den populære investorer Jeppe Kirk Bonde 45% i afkast, og den gode nyhed er at du kan handle lige så godt som ham ved at kopiere ham. Dette koncept er nyt og er de fleste steder kaldt for copytrading. Copy trading gør det muligt at opnå afkast der slår markedet uden nogen som helst erfaring med aktiehandel og trading generelt. eToro tilbyder deres kunder en række værktøjer til investering og trading, herunder copy trading. Hvis du er på udgik efter en mere sikker vej ind i investering, bør du overveje copy trading.

*67% af alle retailinvestorer taber penge ved CFD-handel hos denne udbyder. Du bør overveje om du er villig til at påtage dig denne risiko og har råd til at tabe dine penge.

Der er utallige måder at handle og investere i aktier og lignende værdipapir. De fleste der forsøger sig med dette, ender dog ofte med at klare det dårligere end markedet. Derfor kan copy trading overvejes, da man kan finde og kopiere personer der over flere år har slået markedet.

Copytrading også kendt som social trading har over de seneste år opnået højere og højere popularitet. På dette område er eToro klart den mest populære udbyder. Når du copytrader skal du intet foretage dig. Det er en investering, som følger den person du har valgt at kopiere.

Bedste investorer til copytrading

Vi giver her vores bedste bud på tre forskellige typer af investorer, der er værd at kopiere på eToro.

1. Jeppe Kirk Bonde

Jeppe Kirk Bonde har formået at generere et årligt afkast på over 30% siden 2013. Dette er også en af hovedårsagerne til, at han i lange perioder har været den mest populære investor på hele eToro’s copytrading program.

jeppe kirk bonde
Jeppe Kirk Bonde statistik på eToro

Jeppes strategi går ud på at investerer i diverse trends og bruger fundamentale oplysninger om selskaber til at foretage sine egne bud på værdiansættelser.

2. Jaynemesis

Jay Edward Smith er en anderledes type investor, han spekulerer nemlig i langt højere grad end Jeppe Kirk Bonde. I sin investering gør Jaynemesis meget ud af at fokusere på sine interesser, kigge efter innovation og disruption og gør brug af fundamental, teknisk og sentiment analyse.

jaynemesis etoro
Jaynemesis statistik på eToro

3. Olivier Danvel

Sidst men ikke mindst er der Olivier Jean Andre Danvel. Olivier er den eneste af disse tre som har fokus på valutahandel. Han har ikke haft en eneste måned med negativ afkast på eToro, hvilket vil sige 45 måneder i streg med positiv afkast. Dog har Olivier en meget konservativ risikoprofil, hvilket også vil sige at det er små afkast.

OlivierDanvel etoro

Vigtige råd angående copytrading

Selv om copytrading virker simpelt, kan der være flere faldgruber. Det er desværre ikke bare at kopiere den person med højeste afkast, der er også mange andre ting der spiller ind, som man bør undersøge inden man investerer sine penge. Vi har herunder listet de vigtigste ting man bør undersøge og overveje inden man går i gang.

*67% af alle retailinvestorer taber penge ved CFD-handel hos denne udbyder. Du bør overveje om du er villig til at påtage dig denne risiko og har råd til at tabe dine penge.

Læs vores fulde anmeldelse af eToro her

Diversifikation

Som ved alle andre former for investering er diversifikation vigtigt, hvis der ønskes at opretholdes en fornuftig risikoprofil. Derfor bør du undersøge, hvorvidt personen du ønsker at kopiere har en diversificeret portefølje. Derudover kan du også vælge at kopiere flere forskellige personer, hvilket vil minimiere din risiko yderligere.

Strategi og handler

Inden du kopierer en trader bør du undersøge personens strategi og handler. Der findes mange forskellige tradere på eToro. Der er folk der bare udvælger og holder på aktier og nogle der er aktive tradere med både aktier, indekser, råvarer eller valuta. Hvis man vælger at copytrade flere, kan man overveje at vælge folk med forskellige tilgangsmetoder.

Derudover bør man holde øje med hvor mange procent af deres handler der er profitable og hvor meget de tjener og taber på en handel. En skævvridning mellem risk/reward kan være et rødt flag. Så hvis der tabes rigtig mange procent på de tabte handler og vindes meget lidt på vindende handel er vores bud herfra, at du bør holde dig væk.

Historik

Det er vigtigt at personer du vil kopiere har historik, også gerne fra tider hvor markederne har performet dårligt. Der kan i disse tilfælde dannes et billede af, hvordan traderen gør det i gode og dårlige perioder. Det kan ende katastrofalt for din kapital, hvis du kopierer en som ikke har oplevet dårlige tider og tackler det skidt.

Disclaimer:

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 67% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results.

Cryptoassets are volatile instruments which can fluctuate widely in a very short timeframe and therefore are not appropriate for all investors. Other than via CFDs, trading cryptoassets is unregulated and therefore is not supervised by any EU regulatory framework.