Bedste broker Danmark 2021

Total Rangering

BrokerTypeSpreads & gebyrerUdbud af markeder og instrumenterMinimum indbetalingKundeservice og brugervenlighed (1-10)
1eToro

AltMiddelHøj50 $ (Index, Valuta og råvarer kræver min. 200 $)Brugervenlighed: 10
Kundeservice: 7
2Saxo Bank
Handel aktier og trade CFD'er hos Saxo Bank - Danmarks førende investeringsplatform
AltMeget lav til lavMeget Høj0 DKKBrugervenlighed: 7
Kundeservice: 5
3Nord.Investments

ETF – Langsigtet porteføljeforvaltningMiddel20 risikoprofiler30.000 DKKBrugervenlighed: 10
Kundeservice: 10
4Plus500
Swing- & daytrade (Kun CFD)MiddelMiddel100 $Brugevenlighed: 8
Kundeservice: 5
5IC Markets
Day- & swingtrade (Forex og CFD)LavMiddel til høj200 $Brugervenlighed: 6
Kundeservice: 6


BEMÆRK: Denne liste er blot et forenklet overblik. Vi håber du vil læse vores dybdegående analyse af de forskellige udbydere nedenfor. Du kan i princippet ikke lave en valid sammenligning af udbyderne, blot ud fra denne liste, da alle har forskellige produkter. Flere af udbyderne ovenfor tilbyder handel med CFD’er, aktier og andre derivater. CFD’er er komplekse instrumenter og der er stor risiko for at tabe penge hurtigt på grund af gearing. Mellem 67-89% af detailinvestorkonti taber penge ved handel med CFD’er. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er virker, og om du har råd til at tage en høj risiko for at tabe dine penge.

Visse udbydere er utroligt billige på aktier (til f.eks. langsigtet investering), hvorimod andre kan være attraktive på CFD (hvis du f.eks. ønsker at daytrade) og ETF. Første skridt for dig som ny investor, må derfor være at finde afklaring på, hvad du ønsker at handle. Ønsker du en platform hvor du kan handle det hele til en fornuftig pris, findes der også kompromisser til dette. Vi forsøger i denne opdaterede guide, at henvise dig til den mest relevante broker og udbyder af enten aktiehandel, CFD-handel, ETF-handel, valutahandel med mere.

Før du giver dig i kast med at handle og spekulere i finansielle aktiver, som aktier, råvarer, ETF’er, CFD’er og andre derivater, er det utroligt vigtigt at afsøge dine muligheder for steder hvor du kan handle (børsmæglere). De forskellige brokers, børsmæglere og udbydere har vidt forskellige gebyr- og kurtagestrukturer, og der kan være milevis forskel på dit procentmæssige afkast, alt efter hvordan du betaler gebyrer og kurtage.

Hvor er det bedste sted at handle aktier, ETF, valuta og CFD’er?

På denne side har vi lavet en sammenligning af brokere, så du kan finde den broker og udbyder af aktiehandel, der passer bedst til dine behov. I denne sammenligning kigges der bl.a. på parametre som spreads, kurtager, gebyr samt konkrete udbud af markeder og selve handelsplatformens funktioner og brugervenlighed, når du skal handle aktier og andre finansielle aktiver. Der findes ikke en broker eller udbyder af aktiehandel, som er bedst på alle områder. Netop derfor kan du bruge nedenstående oversigt, til at finde den broker og handelsplatform, der kan tilfredsstille de behov og krav som du præcis har brug for.

Listen er en forkortet og forenklet tabel, som kun indeholder de absolut stærkeste, mest seriøse samt pålidelige handelsplatforme som du i Danmark har adgang til. Alle på listen har samtlige licenser, der kræves for lovlig drift af broker-virksomhed samt aktiehandel i Europa. I listen er det også kun sparsomt med information, og vi håber derfor at du vil læse videre nedenunder, hvor vi hos Financo har lavet en dybdegående analyse af samtlige udbydere. Det er nemlig ikke ligegyldigt, om du er helt grøn på området og vil investere for første gang, eller om du er garvet trader.

Sådan vurderer du en broker

Før du kan finde den bedste broker, skal du overveje dine behov og hvilken investering/trading stil du har. Herunder hvor ofte du trader, hvor mange penge du forvalter og hvilke finansielle instrumenter du ønsker at handle.

Når du skal vælge handelsplatform, er der flere faktorer du bør overveje. Hvis du bare er ude efter den billigste løsning, kan du ende med at gå kompromis med f.eks. graf-pakker, som er essentiel hvis du har en teknisk tilgang til trading.

Nogle af de vigtigste områder til at vurdere en broker er:

Omkostninger

Tilbyder de lav kommissions? Som både daytrader og swingtrader placeres der mange ordre dagligt og ugentligt, hvorfor det er essentielt at finde en broker med lav kommission, da meget af ens profit ellers vil ende som kommissionsgebyr

Har de kompliceret gebyr struktur? Gebyrer hos en broker kan hurtigt løbe op i mange penge, og derfor er det vigtigt at kende til alle de forskellige gebyrer ved den broker du overvejer at vælge, så du ikke ender med at betale for meget.

Er der minimumsgrænse for indbetaling? Hvis du ønsker at handle for minde beløb, bør du være opmærksom på at de forskellige brokere har en minimumsgrænse for indbetalingsbeløb.

Handelsplatformens funktioner

Det er vigtigt, når du vælger platform at den lever op til dine behov. Har du for eksempel planer om at lave kortsigtede handler, vil det være optimalt hvis handelsplatformen understøtter dette med et godt trading-panel. Der kunne blandt andet være behov for stop loss, take profit, trailing stop loss, diverse tekniske indikatorer, mulighed for at lave trendlinjer og markeringer af bestemte pris-områder.

Hvis ikke du har brug for dette, så kan du efter to andre faktorer: omkostninger og kundeservice.

Kundeservice

Kundeservice kan være svær at vurdere, uden allerede at være kunde ved handelsplatformen. Dog er vi så heldige i dag, at andre kunder kan tilkendegive sin mening ved hjemmesider som f.eks. Trustpilot. Dette vil være et godt sted at starte.

Derudover kan man kigge på åbningstider for support, hvorvidt der er mulighed for telefonisk support, hvis man har brug for det. Det er nemlig ikke alle handelsplatforme der tilbyder support over telefonen.