3 Online industrier du bør overveje at investere i

Den digitale industri vokser lynhurtigt. Derfor vælger flere og flere personer at investere i kunstig intelligens, FinTech og cybersikkerhed. Det er netop de tre industrier, som vi kigger på nedenfor i denne artikel, der giver gode idéer til eventueller investeringer.

Kunstig intelligens vokser med raketfart

En af de industrier, som vokser med enorm hast, er kunstig intelligens. Det kaldes også for Artificial Intelligence (AI) på engelsk. Tal viste sidste år, at hver fjerde danske virksomhed med mere end ti ansatte benytter kunstig intelligens. 

Ni ud af ti virksomheder i Danmark med over 250 ansatte benytter kunstig intelligens. Blandt andet tilbyder de bedre produkter og/eller tjenester takket være kunstig intelligens.

Det kan vi blandt andet se i iGaming-sektoren. Blandt andet er online casino hos Mr Green optimeret med kunstig intelligens. De benytter teknologien til at regne dine præferencer ud og vise dig de spil, som du er mest tilbøjelig til at kunne lide. Det samme gælder, når du ser film på Netflix eller hører musik med Spotify.

Det globale marked for kunstig intelligens havde en markedsværdi på 93,5 milliarder dollars i 2021. Det forventes at vokse med en vækst på 38,1 % per år i perioden mellem 2022 og 2030. Her forventes det altså at komme op på over 1811 milliarder dollars i markedsværdi inden 2030. Især virksomheder inden for detailhandel, jura, sundhedspleje, produktion og markedsføring benytter kunstig intelligens. Alene disse tal viser, at det er en interessant industri, som du kan overveje at investere i.

Større fokus på cybersikkerhed

I og med at vi bruger mere tid på nettet, er der også mere cyberkriminalitet. Derfor er cybersikkerhed også en interessant industri at investere i. Kigger vi på 2021 havde industrien en markedsværdi på 139,7 milliarder dollars. Den forventes at vokse 13,4 % frem mod 2029. Dermed forventes det, at industrien for cybersikkerhed vil nå op på en markedsværd på over 379 milliarder dollars. Måske er det ikke lige så meget som med kunstig intelligens, men det er bestemt stadigvæk interessant.

Når det kommer til denne slags virksomheder er Palo Alto Networks verdens største. Det er en amerikansk multinational cybersecurity sikkerhed. De blev grundlagt så sent som i 2005 og er altså blevet til verdens største i løbet af kun to årtier. 

”Kun” 11.870 personer arbejder for Palo Alto Networks. Naturligvis er det et stort antal, men det fortæller stadigvæk om, hvor meget der kan automatiseres med teknologi, og hvordan de har skabt en milliardforretning.

Den næststørste virksomhed inden for cybersikkerhed er Fortniet. Brødrene Ken og Michael Xie grundlage virksomheden i 2000, og de kom på Børsen i 2009. De har også omkring 10.000 ansatte, som arbejder på cybersikkerhed. Den amerikanske tech-virskomhed har hovedkontor i Sunnyvale i Californien, hvor mange af denne slags virksomheder er.

Hvordan går det med FinTech?

FinTech var et af de hotteste emner for nogle få år siden. Det er helt bestemt stadigvæk en interessant industri. Sidste år havde FinTech markedet en global markedsværdi på 112,5 milliarder dollars. Det spås at nå op på 332,5 milliarder dollars inden 2028. Dermed forventes der en årlig vækst på 19,8 %. 

Det er især interessant, hvis du ønsker at investere lokalt. Der er flere danske FinTech-virksomheder, som buldrer frem. I de første otte måneder i 2021 blev der investeret for 3,6 milliarder i FinTech-virksomheder i Danmark, hvilket var en ny rekord.

Blandt andet har Pleo været en sand succeshistorie. Virksomheden startede op i København i 2015. Det er Jeppe Rindom og Niccolo Perra, som står bag den succesrige danske virksomhed. Begge er FinTech-eksperter og ønskede at komme med en god løsning til at skabe et overblik over økonomien. 

En anden succes dansk FinTech-historie er Lunar. Så sent som i 2022 vandt de E-handelsprisen for den ”bedste e-handels app”. App’en er elsket af mere end 500.000 brugere. De roses til skyerne hos Trustpilot. Al denne information er vigtig, selv når du investerer i dem. Når du investerer i en virksomhed, er det enten fordi du tror på deres mission eller produkt. Du har gennemført din analyse til at vurdere, at de spås lyse tider. 

På den anden side af Atlanterhavet er Block en af de største FinTech-virksomheder. De var tidligere kendt som Square. Virksomheden blev grundlagt Valentinsdag i 2009. I 2021 skiftede de altså navn til Block. Jack Dorsey og Jim McKelvey grundlagde den amerikanske FinTech-virksomhed. Alene i 2021 havde de en omsætning for 17,66 milliarder dollars. Der er omkring 8500 ansatte. Disse tal fortæller altså en del om den lukrative forretning, som du kan overveje at investere i. Husk naturligvis altid at analysere godt og grundigt, uanset om du investerer i FinTech, AI, cybersikkerhed eller andre online industrier.