Handel med kryptovalutaer: Hvordan?

Kryptovaluta er i den grad blevet mere populært at handle med og har i de seneste år sat sit præg på investeringsverdenen. Der snakkes ofte om konceptet og dets uforudsigelighed – men sandelig også om den frugt, som investeringen til tider kan bære. Dog er det ikke en forretning, som stemmer helt overens med den klassiske aktiehandel, hvilket forvirrer mange potentielle investorer.

I denne artikel vil du derfor kunne læse mere om kryptovaluta. Først og fremmest vil vi give et svar på, hvad kryptovaluta er og derefter kort forklare dig, hvordan du bruger det.

Hvad er kryptovaluta?

Du er måske endt på denne artikel med en interesse i at investere i kryptovalutaer, men du spørger dig selv: “Er jeg nu sikker på, hvad præcis dette koncept dækker over?”.

Kryptovalutaens ideologi

Den anonyme person eller gruppe, som gik under navnet Satoshi Nakamoto, udviklede kryptovaluta tilbage i 2009. Målet med kryptovaluta var, at valutaen slet ikke skulle være forbundet med nogle banker, regeringer og myndigheder – de skulle derimod udelukkende fungere digitalt og være fuldstændigt anonyme.

Det betyder, at der i dag ikke eksistere en centralbank, som stabilisere valutaens kurs i forbindelse med andre valutaer, og der er ingen der forsøger at have indflydelse på nationaløkonomier og lignende via handel med kryptovaluta.

Satoshi Nakamoto ville skabe en anonym digital valuta, som det var muligt at handle med på samme vis, som man handler med fysiske valutaer. Samtidig skulle valutaen være umulig at spore og ingen centralbank skulle overvåge handlerne, for selv at få en bid af kagen! Husk dog, at i Danmark er vi forpligtet til at opgive en eventuel fortjeneste eller et tab på vores årsopgørelse hos SKAT.

Hvordan handler jeg med kryptovaluta?

Du skal oprette en profil hos en online børsmægker for at kunne handle kryptovalutaer. Her findes der mange kryptovalutaer foruden Bitcoins, Ethereum, DogeCoin og Cardano, som er nogle af de mest populære kryptovalutaer på nuværende tidspunkt.

Efterfølgende skal du have en såkaldt “wallet”. Dette er et sted, hvori du opbevarer dine kryptovalutaer digitalt. Det kan sammenlignes med en digital bankkonto, som blot indeholder cryptocoins, hvilket er den værdi, du køber kryptovaluta for. Du skal have en wallet til hver af dine kryptovalutaer. Det vil sige, at hvis du både investere i Bitcoins men også i Cardano, skal du have to wallets. Når du har købt og betalt dine bitcoins, vil du få en kvittering. Denne kvittering vil du finde i din wallet, og den vil fremgå som cryptocoins. Du kan efterfølgende føre disse cryptocoins til en anden wallet, og dermed investere i en ny kryptovaluta.

Husk, at du skal have styr på sikkerheden på din computer, når du handler med kryptovaluta! Du har ikke bevis for dit ejerskab, da handel med kryptovaluta er anonymt. Derfor bør du løbende sørge for den generelle sikkerhed at dit tekniske udstyr, så du ikke bliver hacket.