Sådan finder du en god platform at investere igennem

Når du gerne vil investere dine penge i aktier og værdipapir, så har det stor betydning for især den der skal investere for første gang, hvilken platform der vil være bedst at vælge. Her finder du ud af hvordan du finder frem til den bedste investeringsplatform.

Undgå dyre lærepenge på de knap så brugervenlige platforme

I Danmark er der flere forskellige investeringsplatforme at vælge imellem og det kan derfor være svært at boltre sig rundt i de mange muligheder. Hvis du ikke har prøvet at investere i aktier eller andre værdipapir før er det derfor brugervenlighed og pris du bør have fokus på, når du skal vælge platform til investering.

Brugervenlighed er ret sikkert den vigtigste faktor, for hvis man i forvejen ikke har en anelse om hvad der er op og ned i forhold til kurtager, saldo mv. så kan det blive dyre lærepenge selv på den billigste platform. Start derfor med at undersøge hvordan det er at navigere sig rundt på de forskellige platforme og tag den derfra.

Priserne og den automatiske indberetning kan have stor betydning

De platforme der anvendes mest i Danmark, er Saxo og Nordnet. Der er også flere muligheder for at investere, men disse to platforme er altså dem der er flest i Danmark der anvender og det skyldes sikkert den meget brugervenlige flade som de begge kan være med på.

Hvis du har svært ved at vurdere om det skal være den ene frem for den anden platform, så er der sådan noget som priserne for kurtage, automatisk indberetning til SKAT og lignende områder du kan have fokus. Det er de færreste der synes at det er let at finde rundt i reglerne fra SKAT i forbindelse med aktieinvestering – der er nemlig forskel på de forskellige aktier og om du investerer i fonde eller lignende.

Sidst kan det være nødvendigt at se om den platform du ønsker at benytte dig af overhovedet, vil tillade handel med de aktier du har i tankerne. Det er nemlig ikke sikkert.