Tjen penge på kryptovaluta

Kryptovaluta er efterhånden blevet et velkendt begreb. Til trods for udviklingen mod en mere mainstream ting, er det stadig ikke særlig udbredt at investere i den virtuelle økonomi. Dog ser man flere og flere give sig i kast med køb og salg af kryptovaluta.

Ligesom med aktier på det etablerede børsmarked, får man oftest en langt bedre oplevelse, hvis man sætter sig ind i tingene på forhånd og finder ud af, hvad der er op og ned på fænomenet kryptovaluta.

Kom i gang med kryptovaluta

Det kræver ikke meget at komme i gang med at investere i kryptovaluta. Til en start er det dog en god idé at finde ud af, hvad man vil investere i. Kryptovaluta findes, ligesom ‘rigtige penge’ også i forskellige valutaer eller møntfod. Der findes efterhånden et stort udvalg, nogle mere kendte end andre. Af de mest velkendte kan nævnes Bitcoin, Ethereum og Ripple XRP.

Selve anskaffelsen af kryptovaluta kan gøres på flere forskellige måder. Nogle personer foretrækker at købe af andre privatpersoner. Andre vil hellere gå den mere traditionelle vej og bruge en af de mange kryptobørser. Fordelen ved at købe af en privatperson er, at man slipper for gebyrer. Ulempen er til gengæld, at man på ingen måde er sikret mod eventuelle svindlere. Derfor vil de gebyrer, der er forbundet med køb og salg via en kryptobørs, som oftest opveje de risici, der er forbundet med køb og salg mellem private. Ønsker man at gøre brug af en kryptobørs, kan man vælge at anvende en udenlandsk børs. Man kan dog også køb Ethereum i Danmark.

Hvilken valuta skal jeg vælge?

Som udgangspunkt kan man tjekke den gældende kurs på de forskellige børser for at se, hvordan den enkelte valuta ligger på dagen. Her er det dog vigtigt at understrege, at kryptovaluta, ligesom ‘almindelige aktier’, kan have udsving fra dag til dag. Ofte vil de endda have store udsving. Man bør derfor aldrig investere mere, end man har råd til at tabe. For at kunne opnå et så højt afkast som muligt, er det en rigtig god idé at investere sine penge bredt. Med det menes, at det vil være givende at investere i flere forskellige af de forskellige kryptovalutaer. Man kan således blande sin portefølje mellem Ethererum og Bitcoins.

Hvad kræver det af mig for at komme i gang?

At komme i gang med køb og salg af kryptovaluta behøver ikke være en større videnskab. Man kan eksempelvis oprette sig som bruger en af de mange handelsplatforme på nettet og herfra starte med at købe lidt forskelligt valuta. Igen er det vigtigt at understrege, at man forud for handel altid skal sikre sig, at den pågældende børs såvel som handelsplatform er anerkendt, har et højt sikkerhedsniveau og har en ordentlig kundeservice.