Sådan kommer du i gang med aktiehandel på nettet

Måske er du træt af at skulle betale negative renter i banken. Måske har du sparet nogle penge op, som bare står på en konto uden, at du egentlig skal bruge dem. Måske vil du gerne i gang med at lade dine egne penge tjene flere penge til dig.

Der kan være mange gode grunde til, at du gerne vil i gang med at investere i aktier. Heldigvis er det nærmest forbløffende nemt at komme i gang – alt, hvad du skal bruge, er sådan set en handelsplatform og nogle penge at investere for.

Hvor mange penge kræver det at komme i gang med at investere i aktier?

Man kunne være fristet til at tro, at det kræver en enorm startkapital for at komme i gang med at investere i aktier. Sådan forholder det sig dog ikke. Tværtimod! Du kan sagtens komme i gang med aktiehandel for mindre beløb, og selv nogle få tusinde kroner kan være rigeligt til en begyndelse.

Der er dog et par ting, du bør have for øje. For det første giver det næsten sig selv, at jo flere penge, du har at investere for, jo flere penge kan du også tjene på dine investeringer. En begrænset startkapital sætter derfor også nogle begrænsninger ift. hvor meget, du kan tjene.

En anden ting er, at du skal betale kurtage, når du handler. Og investerer du for mindre beløb, vil en eventuel minimumskurtage udgøre en større procentmæssig del af dit samlede investeringsbeløb. Investerer du for mindre beløb, er det derfor særlig vigtigt, at du er opmærksom på ikke at handle for ofte, da kurtager ellers hurtigt æder dine gevinster op.

Handelsplatform

Udover kapital at investere for skal du også bruge en handelsplatform. Der er mange på markedet, og det kan måske virke svært at finde ud af præcis hvilken platform, der er den rette for dig. Det behøver det dog ikke at være. Start med at se på, hvad det koster at handle på de forskellige platforme, og sorter så de platforme fra, der er alt for dyre sammenlignet med andre.

Herefter kan du passende se på hvilket udvalg af aktier, der er at finde på platformen. Hvis du f.eks. gerne vil investere bredt i amerikanske aktier, nytter det ikke noget at vælge en broker, hvor der kun er et smalt udvalg af amerikanske aktier, eller slet ingen.

Når pris og udvalg er på plads, kan du begynde at spore dig ind på de brokere, der passer bedst til dig, og efterfølgende vælge en af dem, som du ønsker at prøve af. Og husk – er du ikke tilfreds med den første broker, du vælger, kan du altid skifte til en ny.