Udbytteaktier kan bidrage med forudsigelig indkomst og langsigtet vækst. Men det er bestemt ikke alle udbytteaktier der er gode investeringer.
Fire gode udbytteaktier
Dividend Aristocrats Index der er håndteret af S&P Indices er et godt sted at starte.
Dette indeks består af en masse udbytteaktier, der konstant har øget deres udbytte de sidste 25 år.
Dette betyder altså, at alle disse selskaber i dette indeks har øget deres udbytte til investorer de sidste 25 år. Og dette er på trods af alle kriser der er forekommet i mellemtiden.
Jeg har taget et kig på udbytteindekset og udvalgt de fem bedste kandidater, der er mit bud på de bedste udbytteaktier man kan købe i år 2020.
1. Procter & Gamble ($PG)
Procter & Gamble producerer forbrugsvarer og har hævet deres udbytte de 63 år i streg. De ejer en imponerende række af brands indenfor forbrugsvarer: Pampers, Downy, Tide, Charmin, Gillette, Head & Shoulders og mange flere.
Udover at mange deres varer er foretrukket af forbrugere, som tillader en højere indtjening. Men der også altid brug for deres produkter, selv under kriser.
Procter & Gamble udbytteoversigt:
2. Realty Income Corp ($O)
Et REIT selskab (Real Estate Investment Trust), der primært investerer i en-lejers ejendomme. Selskabet lejer ejendomme og bygninger ud til en lang række store brands som for eksempel: Walgreens, 7-Eleven, FedEx, Dollar Tree, Walmart og mange flere.
Realty Income Corp er en af de ultamative udbytteselskaber, da de betaler en månedlig udbytte. Deres udbyttebetalinger er ligeledes steget hvert kvartal, siden år 1994.
Udbytteoversigt for Realty Income Corp:
3. AT&T ($T)
AT&T er en telecom gigant, der har formået at øge deres udbytte hvert år i næsten fire årtier.
AT&T’s produktportefølje indeholder internet, telefoni og så er de begyndt at gå tungt ind i underholdningsindustrien, hvor de satser på at deres fremtidige vækst vil komme fra.
AT&T udbytteoversigt:
4. Johnson & Johnson ($JNJ)
Ligesom Procter & Gamble leverer Johnson & Johnson gode produktbrands, som der altid er behov for. Her leverer Johnson & Johnson bare pharma produkter, som for eksempel Neutrogena, Tylenol, Zyrtec og Benadryl.
Johnson & Johnson har en rigtig god profitmargin, som har givet dem plads til at hæve deres udbyttebetaling næsten 60 år i træk.
Johnson & Johnson udbytteoversigt:
Hvordan vurderer man udbytteaktier?
Som nævnt i starten af denne artikel, kan udbytteaktier være en god investering. Men der findes også dårlige investeringer i mellem
Folk investerer tit i disse dårlige udbytteaktier, fordi de blot kigger på udbytteprocenten, selvom der er langt vigtigere parametre at holde øje med.
Så hvad skal man holde øje med?
Først og fremmest bør du sætte dig ind i, hvordan udbytteaktier fungerer. Når du har gjort det, så er nedenstående elementer meget vigtige, når der udvælges aktier til udbytteporteføljen:
- Payout ratio: Payout ratio siger noget om, hvor meget selskabet udbetaler i udbytte pr. aktie divideret med hvor meget de tjener.
Det er vigtigt, fordi nogle selskaber udbetaler for meget udbytte i forhold til indtjening, endda i enkelte tilfælde mere end hvad de har tjent.
Dette er ikke holdbart i længden og derfor holder jeg mig personligt fra udbytteaktier med payout-ratio på over 75%. - Udvikling i udbytte: Det er ligeledes vigtigt, at holde øje med om udbytte er faldende eller stigende historisk set.
Her er det selvfølgelig at foretrække at udbytte er stigende, så du løbende får mere og mere i udbytte med samme antal aktier. - Stabil vækst i omsætning og indtjening: En stærk udbytteaktier vækster både på toppen og i bunden, således at der burde være stigende afkast på både udbyttebetalinger og kursudviklingen.
- Høj udbytteprocent: Det er selvsagt vigtigt, at selskabet har et højt udbytte i procent, da det er dette der gør aktien til en udbytteaktie. Personligt har jeg i min udbytteportefølje ikke aktier der giver under 2,5% om året i udbytte.
Udbytteaktier er til langsigtet investering
Selv de mest solide udbytteaktier kan opleve signifikant volatilitet på kort sigt. Der er mange forskellige markedskræfter, der kan presse prisen op og ned over dage eller uger. Selvom der ingen ændring er i den fundamentale del af forretningen.
Derfor er det vigtigt at forstå at der ikke er grund til panik, hvis der ikke forekommer ændringer i den fundamentale del af aktien. Udsving på kort sigt er en del af markedet. Hvis man har fundet gode udbytteaktier, kan man trygt lade dem stå i rigtig mange år, og hvis man ikke har brug for udbyttebetalingen, kan man med fordel geninvestere disse penge og købe flere aktier.