Amazon aktie (AMZN) – 2021

<= Gå tilbage til oversigten over aktieanalyser

[mstock id=”1794″]

Live aktiekurs over Amazon aktien (AMZN:NASDAQ). Aktiegrafen leveres af Financo.

Introduktion til Amazon og Amazon aktier

Amazon aktien dækker over Amazon-selskabet, som i dag er verdens største e-commerce platform. Selskabet blev grundlagt tilbage i 1994 af Jeff Bezos i en lille snusket garage. Jeff Bezos er i dag en af verdens rigeste mænd og Amazon har haft en fuldstændig utrolig vækstrejse siden sin spæde oprindelse.

Live overblik over Amazon aktien

[mstock id=”1759″]

Ovenstående informationer om Amazon / AMZN aktien er opdateret for [mstock asset=”AMZN” info=”last_update”]

Amazon som aktie

Du skal købe Amazon aktier, hvis du tror på Amazon som den førende e-handels platform. Amazons grundkerne er deres online handelsplatform, som i dag bruges over hele verden af forbrugere. Udover onlineplatformen har Amazon også udviklet på lagerprocesser, lagersystemer og centrallageraftaler med erhvervsdrivende. Mange af de erhvervsdrivende, som sælger produkter gennem Amazon, har netop outsourcet deres lagerfunktioner til netop Amazon.

Amazon har derfor opnået et nøgleposition i e-handels branchen, og på grund af den dominante position også en lang række stordriftsfordele. Det er også grunden til, at mange små internetbutikker frygter Amazon, da de har formået at skrue deres omkostninger helt i bund. Det er lige præcis også derfor, at Amazon aktien har været så utrolig stærk igennem de seneste år. Den dominante position er kun blevet forbedret dag for dag.

[mstock id=”1761″]

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Amazons aktie har en betaværdi på 1,288, hvilket betyder, at hver gang aktiemarkedet flytter sig 10%, så flytter Amazon aktien sig 12,8%. Amazons aktie er derfor lidt mere volatil end det gennemsnitlige marked.

Amazon som virksomhed

Forretningen har eksisteret i en længere årrække efterhånden, og har også vist sit værd gennem flere finansielle kriser. Dotcom-boblen i 2000-2002 var blandt andet en krise, som formåede at skille de svage IT-virksomheder fra i markedet. Her var Amazon blandt andet ét af de selskaber som bestod. Siden har Amazon været en vækstkomet, som konstant har udviklet på sin forretning.

Amazon har det seneste år haft en salgsvækst på lidt over 20%. De har 798.000 heltidsbeskæftigede og en markedsværdi på omkring $ 1.560 mia. USD.

CEO, Jeff Bezos, har fået en del kritik i sin måde at drive forretning på. Specielt medarbejdernes lønforhold har været et glødende diskussionsemne. Aktionærerne har omvendt nydt godt af den stramme omkostningsstyring, hvis vi tager et kig på Amazons aktiekurs.

[mstock id=”1761″]

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Fakta om Amazon.com Inc aktien ($AMZN)

 • Navn: [mstock asset=”amzn” info=”company_name”]
 • Type: Growth aktie / Tech-aktie
 • Aktie klassifikation: [mstock asset=”amzn” info=”type”]
 • Børs: [mstock asset=”amzn” info=”exchange”]
 • Sektor: [mstock asset=”amzn” info=”sector”]
 • Industri: [mstock asset=”amzn” info=”industry”]
 • Antal ansatte: [mstock asset=”amzn” info=”employees”]
 • Børsværdi: [mstock asset=”amzn” info=”market_cap”]
 • Højeste pris de seneste 52 uger: [mstock asset=”amzn” info=”52_week_high”]
 • EPS (fortjeneste pr. aktie): $[mstock asset=”amzn” info=”eps_ttm”] USD
 • Udbytteprocent: Giver ikke udbytte.
 • Udbyttesats: Giver ikke udbytte.

Teknisk analyse på Amazon aktien

Køb Amazon aktier

Køb Amazon aktier hos eToro til 0% i kurtage, 0% provision og et minimalt spread. Du kan handle Amazon aktier billigere her, end du kan hos SaxoBank og Nordnet.

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Live aktiekurs: Amazon Aktie