Moving Average (MA)

moving average

Moving average (forkortet: MA) eller på dansk glidende gennemsnit, er et simpelt redskab brugt til teknisk analyse.

Det glidende gennemsnit, er en linje på din graf som viser prisudviklingen i en mere flydende form. Den fungerer ved at beregne gennemsnittet af en selvbestemt tidsperiode og vise dette som en linje.

MA bruges ofte til at indikerer, hvorvidt et marked er i uptrend eller downtrend. Det er godt til at identificerer trends, fordi det giver et bedre overblik uden diverse spikes der ellers kan være i prisen.

De forskellige typer af glidende gennemsnit

Udover at man selv kan ændre tidsperioden for moving average, så findes der også to forskellige typer.

Den ene er Simple Moving Average, ofte forkortet til SMA. Den anden er Exponential Moving Average, ofte forkortet til EMA.

[mstock id=”1673″]

*67% af alle retailinvestorer taber penge på CFD-handel ved denne udbyder. Du skal overveje om du kan tage så høj en risiko og har råd til at tabe dine penge.

Hvad er forskellen på Simpel Moving Average og Exponential moving average?

Man skal både vælge en tidsperiode for SMA og EMA. Forskellen består i, at SMA udregner blot et simpelt gennemsnit for hele prisudvikling i perioden og EMA beregner et vægtet gennemsnit, hvor den seneste prisudvikling er vægtet højest.

exponential moving average vs simple moving average
EMA20 (Blå) vs SMA20 (Rød)

På billedet ovenfor kan det ses, at EMA generelt er tættere på prisen og har større udsving. Dette skyldes at den seneste pris påvirker EMA linjen meget mere end SMA.

Hvordan kan moving average bruges?

MA er brugt til mange forskellige ting, det man hører mest om er at bruge Simpel Moving Average med en tidsperiode på 200, på en dagsgraf.

simple moving average sp500
SMA 200 – 1D graf

Her er der så forskellige meninger, om hvordan den bør bruges. Nogen bruger den til at lukke positioner, hvis prisen ryger under, for at undgå at være med på de helt store krak. Andre går ind i markedet, når kursen rammer det glidende gennemsnit (grønne pile).

Derudover er der også mange der kombinerer to forskellige glidende gennemsnit, til at identficerer forskellige typer af signaler.

Golden Cross

Golden Cross er et købssignal der består af to forskellige glidende gennemsnit. To simple glidende gennemsnit med tidsperioder på henholdsvis 200 og 50 i tidsperiode.

golden cross
Golden Cross Entries

Golden Cross bruges som købssignal når SMA 50(blå) kryder op igennem SMA 200(orange).

[mstock id=”1701″]

*67% af alle retailinvestorer taber penge på CFD-handel ved denne udbyder. Du skal overveje om du kan tage så høj en risiko og har råd til at tabe dine penge.

Death Cross

Death Cross er et såkaldt bearish signal, som egentlig bare er det modsatte af Golden Cross. Samme glidende gennemsnit bruges, her skal man bare sælge ud af sine aktiver eller gå kort markedet når signalet forekommer.

death cross
Death Cross Entries

Death Cross giver entry signal, når SMA 50(blå) krydser ned igennem SMA 200(orange).

Om disse signaler er profitable i sig selv, kan jeg ikke svare på. Jeg er dog sikker på, at man i samspil med andre indikatorer, kan øge profitabiliteten ved disse signaler betragteligt.