Sølv som investeringsobjekt

investering sølv

Sølv er blandt de ældste metaller der er brugt til handel og er også en af de mest handlede metaller i verden, kun overgået af guld. Under økonomiske nedture har mange investorer det med at rykke deres penge over i ædelmetal. Dette gælder især guld og sølv. Grunden til at investorer flytter deres penge i disse ædelmetaller under nedture i markedet skyldes oftest, at der kan undgås inflation og at råvarer oftest klarer sig bedre end aktier.

Der findes mange forskellige måder, at investere i råvarer som f.eks. sølv. Det kan gøres gennem futures eller CFD’er, som oftest er gearet positioner med overnight gebyrer. Den mere langsigtede metode, er at eje investere gennem en ETF. For at investere i sølv, kan man f.eks. købe iShares Silver Trust ($SLV), hvilket er en ETF udbudt af iShares, som har forholdsvis lave omkostninger.

Hvad påvirker sølvprisen?

Der er flere elementer der kan have betydning for prisen og volatiliteten på både kort og lang sigt. Derudover er sølv et fysisk aktiv, hvilket betyder at virkelige begivenheder kan påvirke prisen og skabe volatilitet.

  • Valutamarkedet: Ligesom guld, har sølv også altid ageret målestok for diverse valuta’er. Derudover kan sølvprisen også stige meget, hvis der begynder at komme usikkerhed på valutamarkederne. Dette skyldes at ligesom andre råvarer, anses sølv for at være et forholdsvis sikkert aktiv, eller ‘safe haven’ som det kaldes på engelsk. Derudover bruges sølv også af investorer, hvis der opstår frygt for stigende inflation.
  • Udbud og efterspørgsel: De fleste priser styres af udbud og efterspørgsel, men ved fysiske aktiver har udbud og efterspørgsel typisk en langt højere betydning for prisen.
  • Teknologi: Sølv er meget brugt til teknologi og elektronik-komponenter, faktisk sidder det i rigtig mange elektroniske enheder. Derudover kommer der flere og flere ting som styres elektronisk, hvorfor der må forventes en stigende efterspørgsel i fremtiden. Dette kan medføre højere sølvpriser i fremtiden.

Hvordan køber man sølv?

Hvis du ønsker at købe sølv, bør du forinden overveje din tidshorisont. Regner du med et kortsigtet kurshop, kan du overveje futures/CFD, hvor du også kan benytte dig af gearing (brug kun gearing, hvis du har dybdegående viden om dette, da det medfører høj risiko). Hvis du bare gerne vil tilføje lidt til din langsigtede portefølje anbefaler vi en sølv-ETF. Her er SLV (iShares Silver Trust) en af de bedste, målt på omkostninger, hvorfor vi anbefaler denne.

Sådan køber du sølv på under 5 minutter på handelsplatformen eToro:

  • Opret konto på eToro – klik her for at gå til eToro.
opret konto
  • Indbetal penge på din konto
indbetal
  • Søg efter ‘Silver’ – Køb $Silver, hvis du ønsker CFD med mulighed for gearing eller køb $SLV (iShares Silver Trust), hvis du ønsker en mere langsigtet position.
koeb soelv