Top 3 handelsplatforme til aktier i 2022

Investering

Henover de seneste år er flere danskere begyndt selv at handle aktier og investere deres penge på anden vis end blot gennem pensionen. Der er der adskillige grunde til; eksempelvis har mange pludselig haft mere tid på hånden som følge af en nedlukning af samfundet og negative renter i banken. Derudover, er der også flere, der har set det vilde kursridt i samme periode, hvor adskillige aktier bare blev ved med at stige og stige.

Men den største og mere generelle årsag er nok, at det i dag er nemmere end nogensinde før at investere i aktier som almindelig person. Der findes adskillige handelsplatforme, som kan bruges via computeren, telefonen og tabletten. Her kan man nemt købe og sælge aktier, optioner og så videre.

Problemet kan dog være at finde den helt rigtige handelsplatform, når nu der er så mange at vælge i mellem. Derfor har vi her i artiklen udvalgt og beskrevet 3 af de bedste handelsplatforme til aktier. Så har du et sted at starte, hvis du er på helt bar bund.

eToro – Social investering

eToro er muligvis den bedste handelsplatform til aktier lige nu. Handelsplatformen er relativ ung i finansverden, men en af de ældre online platforme qua sin etablering tilbage i starten af 2007. Det betyder, at de har haft 15 års erfaring med at skabe en solid og velfungerende platform, hvor helt almindelige mennesker kan handle med aktier og alverdens andre finansielle instrumenter.

Hvad der gør lige netop eToro særlig er, udover deres alder, deres fokus på såkaldt social investering. Det vil sige, at de forsøger at gøre investering til noget, som man kan gøre i fællesskab. Hvis du ønsker det, kan du forbinde med venner og fremmede på platformen, følge med i deres portefølje og endda kopiere dem, hvis du synes, at de gør det godt.

Derudover er eToros brugerflade designet således, at alle kan være med. Det hele er meget intuitivt; uanset om man så bruger platformen på telefonen eller computeren. Har man brug for hjælp undervejs eller vil man gerne vide mere om aktier, trading eller lignende, så har de også et stadigt voksende univers af guides, informative artikler og så videre.

Endelig kan du oprette en såkaldt demo-konto, hvor du får 100.000 fiktive amerikanske dollars, som du kan handle med. Dermed er der mulighed for at teste handelsplatformen, og samtidig afprøve investeringsstrategier og lignende inden, at du går i gang med rigtige penge.

SaxoTraderGO

En anden god handelsplatform til aktier er SaxoTraderGO. Som navnet indikerer, at det en tradingplatform fra den danske bank Saxo Bank. Det har alle dage været en investeringbank, der har fokuseret på at gøre det nemmere at handle med aktier og andre finansielle instrumenter.

Det er stadig deres hovedfokus, og det løser de blandt andet gennem SaxoTraderGO og SaxoTraderPRO, som er deres to handelsplatforme. Begge er gratis og man opretter sig hurtigt og nemt. Herefter, kan man få adgang til stort set alt, hvad man kan drømme om, når det handler om aktier, optioner og så videre.

Der er ingen tvivl om, at Saxo Banks handelsplatform er til den lidt mere avancerede investor. Det kommer både til udtryk i layoutet og brugerfladen, der ser meget professionelt ud, og i det store udvalg af produkter.

Er man derfor bare på udkig efter at handle aktier, kan det være, at det er en lidt for overdreven løsning. Vil du derimod gerne holde mulighederne åbne for andre typer af investeringsaktiver, så er der ingen tvivl om, at SaxoTraderGO har meget at byde på.

Nordnet

Den tredje handelsplatform på listen her er Nordnet. Det er en dansk løsning, der uden tvivl er den mest populære – hvis ikke den mest populære – handelsplatform i Danmark. De specialiserer sig uden tvivl i at give nem og fleksibel mulighed for at investere i aktier.

Det er nemt at oprette sig, og man logger bare ind med sit NemID eller MitID, og så er man sådan set klar til at gå i gang. Her kan du nemt investere i danske og udenlandske aktier fra en lang række forskellige børser. Samtidig har Nordnets aktiesparekonto også vundet titlen som ”bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk.

Det er nemlig også en af fordelene ved Nordnet; fordi det er en dansk virksomhed, så er handelsplatformen også sat op efter det danske system. Det vil sige, at de har ting som aktiesparekonti og des lige. Derudover har de også et væld af spændende indhold i form af investeringspodcasts, nyheder og mere. På den måde kan du også bruge Nordnet til at danne dig selv indenfor investering i aktier.

Hvad der taler lidt i mod Nordnet er, at deres hovedfokus er på aktier og ETF’er. Hvis du vil handle med råvarer, optioner og lignende, så er deres udvalg meget begrænset. Det betyder, at du må søge mod andre platforme, som eksempelvis de ovenstående, hvis det er sådanne finansielle instrumenter, du ønsker at investere i.