GameStop Aktie ($GME) 2021

<= Gå tilbage til oversigten over aktieanalyser

[mstock id=”1937″]

Live aktiekurs over GameStop aktien (GME:NASDAQ). Aktiegrafen leveres af Financo.

GameStop – introduktion

GameStop aktien er lige nu nok den mest omtalte aktie der findes. Dette skyldes et forum på reddit der går under navnet wallstreetbets. Dette kommer vi mere ind på senere i artiklen.

GameStop Corp. er et fortune 500 selskab med hovedkvarter i Texas. Selskabet er omni-channel retailer med fokus på deres online-kanal. GameStop tilbyder spil og forskellige underholdningsprodukter i deres mere end 5.000 butikker globalt og deres e-commerce platform.

GameStop er kendt for at sælge et bredt udvalg af både nye og brugte spil, figurer fra spil og spillekonsoller. Derudover ejer GameStop en masse forskellige brands: EB Games, Micromania, ThinkGeek og magasinet Game Informer.

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

GameStop aktiekurs

Som det ses på aktiekursen, er der sket noget helt vildt: Den er steget knap 2000% på en måned. En GameStop aktie er altså gået fra at koste omkring 15$ til 325$ på en måneds tid. Man tænker måske umiddelbart at der er tale om reverse stock split, men det er ikke tilfældet.

Der er tale om en ny effekt: WallStreetBets-effekten.

Selskabet ser stadig ikke specielt sundt ud, hvis man kigger på fundementalerne, men det er forummet WallStreetBets ligeglad med. Forummet har over 6 millioner brugere, og har opnået en så stor brugermasse at de kan påvirke kursen voldsomt.

Grunden til de valgte at skubbe prisen på GameStop var dog også, at der var mange store short-positioner og de ville lave et såkaldt short-squeeze. De presser prisen op, så dem der er short er tvunget til at købe flere aktier for dække deres kort position.

WallStreetBets mål var faktisk at forsøge at få en bestemt hedgefund med en stor kort position til at tabe en masse penge.

Bør du købe GameStop aktier?

Der er delte meninger, min personlige mening er klar: man bør ikke købe GameStop aktier, medmindre man er mere til gambling end reel investering.

Der er tale om et selskab som har haft det svært længe og corona har bestemt ikke gjort noget godt for dem. Derudover koster aktien også 2000% mere end den gjorde inden den blev pumpet op.

GameStop tekniske indikatorer

Køb GameStop aktie

Aktier i GameStop kan købes flere steder, nogle er dog en del billigere end andre. eToro er klart den billigste, hvor der blot betales spread. På andre platforme skal der betales spread og kurtage, hvorfor det typisk ikke giver mening at købe på disse platforme, medmindre du køber for mere end 5.000 DKK og optimalt 10.000 DKK+.

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.