Tesla aktie (TSLA) analyse

<= Gå tilbage til oversigten over aktieanalyser

[mstock id=”1683″]

Live aktiekurs over Tesla Inc aktien (TSLA:NASDAQ). Grafen leveres af Financo.

Introduktion – analyse af Tesla aktier

Tesla aktie: Tesla er en amerikansk tech-gigant, som virkelig har vundet ind de seneste år. Det er i hvert fald hvad aktiekursen vidner om. Teslas aktiekurs afspejler nemlig en stor succes, med en svimlende kursstigning på over 1000% fra september 2019 til september 2020. En kursstigning som ikke ret mange andre aktier kan prale med.

I denne artikel vil vi lære dig meget mere om Tesla som virksomhed, Tesla som aktie og tage dig igennem en lille aktie analyse af Tesla aktien. Forhåbentlig er du på den anden side af artiklen blevet meget klogere på, om netop du bør investere dine sparepenge i en Tesla aktie.

Live overblik over Tesla aktien

[mstock id=”1690″]

Ovenstående informationer om Teslas aktie er opdateret for [mstock asset=”TSLA” info=”last_update”]

Er du ny i investering? Så anbefaler Financo dig at bruge den prisvindende handelsplatform på eToro til at handle Tesla aktier på.. Du kan her oprette dig helt gratis og handle aktier uden at skulle betale kurtage. eToro er det billigste valg for dig som lille privat investor. Læs vores anmeldese af platformen lige her. *Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.


Artiklens indhold

Indledning – om investering i Tesla aktier

En lille sjov bemærkning at starte læsningen med: Denne artikel blev første gang skrevet i August, 2020. På redaktionen hos Financo mente vi at Tesla aktien på daværende tidspunkt var steget alt for meget, og nu stod foran et brat fald, ligesom så mange eksperter også gjorde. (Bemærk: Vi rådgiver ikke om investering og havde derfor ikke skrevet det i artiklen). Tesla aktien er så siden steget knap 200%. Derfor skal du altid huske at investere ud fra dit eget indtryk og din egen holdning. Ingen af vores artikler rådgiver derfor om investering, men skal betragtes som informationsdeling.

God læselyst om Tesla aktier 🙂

Der er meget splittede holdninger om investering i Tesla aktien. Flere eksperter argumenterer for at det har været en ustabil stigning, og at det vil ende med et brat fald. Andre mener at fremtiden i Teslas produkter er så sikker, at den burde fortsætte sin stigning. Financo vil nedenfor gennemgå Tesla som virksomhed og tage et kig på Teslas aktiekurs, herunder både fundamentalt og gennem teknisk analyse.

[mstock id=”1685″]

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyr kan forekomme.

Fakta om Tesla aktien

 • Navn: [mstock asset=”TSLA” info=”company_name”]
 • Type: Growth-aktie / Tech-aktie / EV-aktie
 • Aktie klassifikation: [mstock asset=”TSLA” info=”type”]
 • Børs: [mstock asset=”TSLA” info=”exchange”]
 • Sektor: [mstock asset=”TSLA” info=”sector”]
 • Industri: [mstock asset=”TSLA” info=”industry”]
 • Antal ansatte: [mstock asset=”TSLA” info=”employees”]
 • Børsværdi: [mstock asset=”TSLA” info=”market_cap”]
 • Højeste pris de seneste 52 uger: [mstock asset=”TSLA” info=”52_week_high”]
 • EPS (indkomst pr. aktie): $[mstock asset=”TSLA” info=”eps_ttm”] USD
 • Udbytteprocent: Giver ikke udbytte.
 • Udbyttesats: Giver ikke udbytte.

Hvem er Tesla som virksomhed?

Tesla er en amerikansk producent af elbiler, og efter eget udsagn de førende på området. Ejeren bag Tesla er, den efterhånden lettere verdensberømte, Elon Musk, som udover Tesla også står bag en del flere store tech-virksomheder, som PayPal.

Tesla har længe været trendsætteren på markedet for elbiler, og det er måske også derfor, at virksomheden har fået en så dominerende plads på børsmarkedet. Tiltroen til forretningen har de seneste par år været utrolig høj. Det kan måske hænge sammen med den yderst presserende grønne omstilling, som hele verden står overfor lige nu. Samtidig har Tesla formået at producere en elbil, som er karakteristisk, har et elegant design som en sportsvogn, og kan købes til en overkommelig pris. Teslas produkt tiltaler derfor både middelklassen såvel som de mere velhavende.

Som ovenstående også forsigtigt kommer ind på, så skal Tesla måske ikke kun betragtes som en teknologi-virksomhed, men også en design-virksomhed, lige så meget som det også er en bilfabrikant. Tesla har altså mange bolde i spil, samtidig med de hele tiden forsøger at være på forkant med trends, tendenser samt mode og design. Alt dette koblet i en bæredygtig og brugervenlig elbil – og det er måske derfor at Tesla aktier er steget så meget i værdi, netop på grund af den synergi som findes i dette sammenspil.

Hvorfor købe en Tesla aktie?

Investorer, som køber en Tesla aktie, må ofte formodes at gøre dette på baggrund af en positiv forventning til fremtiden ift. Teslas teknologi og produkt, eller den ovenfor omtalte synergi herimellem. Betragtes Tesla med en lettere konservativ eller regnskabsanalytisk tilgang, vil man straks se, at Teslas nuværende forretning absolut ikke er sin værdiansættelse værd. Virksomhedens bagvedliggende regnskab, afspejler altså ikke en værdiansættelse på [mstock asset=”TSLA” info=”market_cap”] (opdateret for [mstock asset=”TSLA” info=”last_update”]).

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Det må derfor antages, at den høje værdiansættelse består af positive forventninger til fremtiden for Tesla som forretning, og det må netop være af denne årsag, at investorer køber en Tesla aktie.

Tesla omsatte i 2019 for $ 24,58 milliarder USD, og har endnu ikke i sin levetid haft et år med et positivt resultat. De negative resultater skal findes i, at Tesla kategoriseres som det, der hedder en Growth virksomhed. Det betyder, at Tesla geninvestere alle former for indtægter i virksomheden, i form af forskning, udvikling og effektivisering af produktionen. Det er netop også derfor at aktiekursen kan stige så voldsomt. Derudover betyder det altså også, at du som Tesla investor ikke får nogen former for udbytte.

Teknisk analyse af Tesla aktie

Tesla aktier – en god eller dårlig investering?

Går du og overvejer at sætte dine hårdt optjente sparepenge i tesla aktier, så skal du være være opmærksom på den store risiko som er forbundet hermed. Tesla har en beta-værdi på næsten 2, hvilket er unormalt højt. Det betyder altså, at når det gennemsnitlige aktiemarked flytter sig med 10%, så flytter Tesla aktier sig med 20%. Der er altså stor risiko forbundet hermed, og vi på Financo vil klassificere en Tesla aktie som en højrisiko aktie.

Tesla Showroom som absolut afspejler Teslas ekstravagante røde tråde. Tesla er mindst lige så meget en designvirksomhed, som det er en tech-virksomhed.

Køb af Tesla aktier

Er du interesseret i at købe din første Tesla aktie, er det en god idé at undersøge markedet, da der er vidt forskellige gebyrer. På visse handelsplatforme skal du købe for mindst 15.000 kr. før det giver mening i forhold til gebyr-niveauet. Vi vil her prøve at gøre det lidt gennemsigtigt, hvor det er smartest at købe Tesla aktier.

Hvor er det billigst at købe en Tesla aktie?

Financo anbefaler dig at handle aktien på følgende platforme. Listen er sorteret med den billigste handelsplatform først.

#1 – Køb aktier i Tesla hos eToro

eToro er klart den mest prisdygtige platform, hvis du ønsker at købe Tesla aktier. Hos eToro er der ingen provision, ingen kurtage og ingen skjulte gebyrer, når du køber rigtige aktier. Det eneste gebyr du har på denne platform er spreadet, som også er på alle andre handelsplatforme. Du kan derfor købe dine Tesla aktier billigst hos eToro.

eToro har desuden den absolut mest brugervenlige handelsplatform og er det perfekte valg hvis du er ny til aktieinvestering.

[mstock id=”1685″]

Læs eventuelt vores anmeldelse af eToro og deres handelsplatform lige her, så er du godt rustet til at foretage din første handel. *Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

#2 – Handel Tesla som CFD hos Plus500

Plus500 er den næstbilligste platform, hvis du vil købe eller sælge Tesla aktier. Her er der også kun et lille spread og samtidig heller ikke nogen skjulte gebyrer (bemærk dog at gearing kan koste penge). Udfordringen med Plus500 er, at du ikke handler den “rigtige” aktie, men en CFD som følger aktiens præcise kursudvikling. Du skal derudover være opmærksom på, at de fleste CFD’er automatisk bliver gearet, så du bliver ekstra kursfølsom. Når det er sagt, så er Plus500 en fantastisk platform hvis du ønsker at trade aktien fra Tesla.

Der tabes penge på 72% af CFD-detailkontiene hos Plus500

Du kan læse vores anmeldelse af Plus500 lige her, hvis du ønsker at vide mere om handelsplatformen.

#3 – Køb din aktier i Tesla hos SaxoBank

Du kan også handle aktier i Tesla hos SaxoBank. Her er der 3 USD i gebyr (19 kr) på den amerikanske børs og 2 EUR i gebyr (15 kr) på den tyske børs. Du vælger selv hvilken børs du ønsker at handle fra. Derudover er der et variabelt spread på 0,25 til 0,5 USD. Forvent cirka at betale 25-40 kr i gebyr ved en handel inklusiv valutaomkostninger.

#4 – Handel aktier i Tesla hos Nordnet

Nordnet er den sidste på vores liste. Deres kurtage og gebyrer starter fra 80 kr. De er den absolut dyreste på vores liste, over hvor du kan handle Tesla aktier. Forvent at betal ca. 160 kr. i kurtage og gebyr, fra du købe din Tesla Aktie til du har solgt den igen.

Live: Tesla aktiekurs