XPeng Inc aktie ($XPEV)

<= Gå tilbage til oversigten over aktieanalyser

[mstock id=”1626″]

Live aktiekurs over XPeng Inc aktien (XPEV:XNAS). Aktiegrafen leveres af Financo.

XPeng aktie – en kort introduktion

XPeng aktien er en hyppigt diskuteret aktie, rundt i de forskellige investeringskredse. XPeng Inc blev børsnoteret august 2020, og XPeng aktien er derfor relativt ny på børsen. Men ikke desto mindre har den, som mange andre EV-aktier, oplevet en vanvittig kursstigning siden dag et. Faktisk en vækst på knap 380% i løbet af blot tre måneder. Men spørgsmålet er, kan XPeng aktier stiger yderligere, eller er det toppen vi nu har set?

EV-markedet (EV betyder “Electric Vehicle”, som på dansk betyder “elbil”) har uden tvivl oplevet en helt vild aktierus i 2019 og 2020. XPeng aktierne har absolut været en del af denne “rus”. De to helt centrale spørgsmål bliver derfor;

 1. Kan EV-aktierne opretholde den helt vilde værdiansættelse som de nu har opnået?
 2. Og vil forventningerne til XPeng opretholdes, eller vil XPeng aktier være én af de, som taber i konkurrencen om fremtidens elbil?

Da XPeng Inc blev børsnoteret, startede aktiekursen omkring de $ 17 USD. Siden har XPeng aktien været oppe og snuse til de $ 75 USD. En helt vild vækst på kun tre måneder.

Live overblik over XPeng aktien

[mstock id=”1633″]

Ovenstående informationer om XPENG / XPEV aktien er opdateret for [mstock asset=”XPEV” info=”last_update”]

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

XPeng Inc – Virksomhedsbeskrivelse

XPeng Inc, eller rettere “Xiaopeng Motors” som firmaet oprindeligt hedder, er en kinesisk elbilsproducent. Selskabet har udviklet på sine elbiler siden 2014, og det er først i 2019, at der for alvor er kommet gang i salget af XPeng elbiler. Det afspejles også tydeligt i omsætningen, som fra 2018 til 2019 steg med intet mindre end 22.802%.

XPeng producerer lige nu kun to modeller, men har til gengæld også haft stor succes med det snævre fokus. Lige nu har de den familievenlige bil G3, og den sporty P7. Se deres to biler lige her.

Elbils kapløbet er efterhånden blevet et kapløb om batteriteknologi, da størstedelen af udbyderne har styr på det fantastisk design. Det æstetiske er altså på plads, nu mangler vi bare det funktionalistiske. Vi vil have en elbil som kan køre længere end 300 km, og en elbil hvor batteriet fungere i langt længere tid. Og det er helt klart det du skal have for øje, når du køber en XPeng aktie.

XPeng aktie: Grøn omstilling, teknologi og bæredygtighed

Derfor kan XPengs virksomhed også kategoriseres indenfor bæredygtighed, grøn omstilling og teknologi. Netop den grønne omstilling er et emne som virkelig har fået meget omtale de seneste år, og rigtig mange investorer har kastet penge denne vej. Nu er det snart kun et kapløb om teknologi hos de førende virksomheder i EV-branchen. Det er altså et kapløb som XPeng indgår i, og et køb af XPeng aktier er dermed også et sats på den grønne fremtid, og en tiltro til at fremtiden skal være grøn.

XPeng Inc er et kinesisk selskab, der er noteret på den amerikanske børs NYSE. Selskabets hovedkontor ligger i Guangzhou, Kina, og giver dermed både konkurrenten Tesla en udfordring med deres lave omkostninger, men også konkurrenten NIO en udfordring, da de konkurrer på samme vilkår.

Fakta om XPeng Inc

 • Rigtige navn: Xiaopeng Motors
 • Børsnoteret i 2020 på NYSE ($XPEV:NYSE)
 • Grundlagt i 2014
 • Hovedsæde i Kina med kontorer i Californien
 • Salgsvækst fra 2018 til 2019: 22.802%
 • Salgsvækst fra 2019 til 2020: 55%
 • Antal ansatte: [mstock asset=”XPEV” info=”employees”]
 • Børsværdi: [mstock asset=”XPEV” info=”market_cap”]
 • Højeste pris de seneste 52 uger: [mstock asset=”XPEV” info=”52_week_high”]
 • Udbytteprocent: Giver ikke udbytte
 • Udbyttesats: Giver ikke udbytte

[mstock id=”1631″]

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Teknisk analyse af XPeng aktie

Er XPeng aktien steget for meget?

Jeg startede denne artikel ud med to generelle spørgsmål, som jeg nu vil uddybe lidt mere. Jeg kan af gode grunde ikke give dig et endeligt svar på dem, det er kun fremtiden som vil kunne fortælle os, hvordan det kommer til at gå.

1: Kan EV-aktierne opretholde den helt vilde værdiansættelse som de nu har opnået?

En aktie som Tesla er nu langt mere værd en Toyota, VW-koncernen og General Motors. Men Tesla sælger slet ikke lige så mange biler som de netop nævnte selskaber. Omsætningen kan slet ikke sammenlignes. Tesla er på ingen måde en lige så lukrativ forretning som disse. Endnu. For værdiansættelsen af Tesla må findes i de forventninger som investorerne har til netop Tesla. For VW producerer jo også elbiler – de burde vel også stige helt vildt?

Det kommende stykke tid vil vise, om EV-producenter som XPeng, Nio og Tesla kan leve op til de forventninger, som der er til dem. Hvis ikke, kan aktierne falde lige så hurtigt som de kom der op.

2: Og vil forventningerne til XPeng opretholdes, eller vil XPeng aktier være én af de, som taber i konkurrencen om fremtidens elbil?

Det er efterhånden et spørgsmål om, hvem der vinder kapløbet om batteriteknologi, som bliver det afgørende i dette svar. Vil du spekulere i EV-markedet, vil jeg anbefale dig at følge samtlige EV-fabrikanter nøje, for at se hvem der bliver først. Men husk på: meget viden er allerede afspejlet i prisen, og forventningerne er i forvejen tårn høje. Om XPeng aktier er det rigtig valg indenfor EV, tør jeg ikke give mit konkrete bud på. Men én ting er sikker; XPeng Inc har gjort det fremragende og et køb af en XPeng aktie har indtil nu, kun været en rigtig god idé. Tør du købe XPeng aktier nu, eller vil du afvente lidt?

<= Gå tilbage til oversigten over aktieanalyser

Køb XPeng aktie

Aktier i XPeng Inc handles mange steder. Dog er kurtage og spread yderst varierende. Nedenfor er listet, hvor du billigst kan købe og sælge aktier i XPeng Inc.

#1 – Køb aktier i XPeng Inc hos eToro

eToro er den billigste platform, hvis du ønsker at købe en aktie i XPeng Inc. Der er 0% kurtage, 0% provision og 0% kommission, når du køber eller sælger aktier hos eToro. Det eneste gebyr du har på denne platform er et spread, som også er på alle andre handelsplatforme.

[mstock id=”1631″]

Læs eventuelt vores anmeldelse af eToro og deres handelsplatform lige her, så er du godt rustet til at foretage din første handel. *Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

#2 – Køb eller sælg XPeng aktier som CFD hos Plus500

Plus500 er den næstbilligste platform, hvis du ønsker at positionere dig i XPeng aktien. Her er der blot et spread på 0.15 USD og heller ikke nogen gebyrer. Udfordringen med Plus500 er, at du ikke handler den “rigtige” aktie, men en CFD som følger aktiens præcise kursudvikling. Derudover bliver du positioneret med 2x gearing. Når det er sagt, så er Plus500 en fantastisk platform hvis du ønsker at trade aktier, og her i blandt XPeng aktier.

Der tabes penge på 72% af CFD-detailkontiene hos Plus500

Du kan læse vores anmeldelse af Plus500 lige her, hvis du ønsker at vide mere om handelsplatformen.

#3 – Køb din XPeng aktie hos SaxoBank

Du kan også købe aktier i XPeng Inc hos SaxoBank. Her er der 3 USD i gebyr (19 kr), samt et variabelt spread på 0,05 til 0,2 USD. Forvent cirka at betale 20-30 kr i gebyr ved en handel inklusiv valutaomkostninger. Det koster også 3 USD i kurtage at lukke positionen igen. Omkostninger i alt: Ca. 50-60 kr.

#4 – Handel aktier i XPeng Inc hos Nordnet

Nordnet er den sidste på vores liste. Deres kurtage og gebyrer starter fra 13 USD. De er den absolut dyreste på vores liste, over hvor du kan handle XPeng aktier. Forvent at betale omkring 160 kr. for en handel, fra du køber til du har solgt.

Afrunding på artiklen om XPeng aktier

Jeg håber du er blevet klogere på XPeng Inc ($XPEV:XNYS) og deres position på aktiemarkedet. Måske er du også blevet klogere på, om du synes det er en god idé at købe en aktie i XPeng, eller om XPeng aktier ikke er noget for dig. Har du nogen former for input eller kommentarer til dette indlæg, er du som altid velkommen til at kontakte os på mail@financo.dk.