Kahoot aktie ($KAHOT:OSL)

<= Gå tilbage til oversigten over aktieanalyser

[mstock id=”1545″]

Live aktiekurs over Kahoot aktien (KAHOT:OSL). Aktiegrafen leveres af Financo.

Kahoot aktie – en introduktion

Kahoot AS aktien er en aktie, der undertiden opnår en meget stor omtale i diverse fora og på sociale medier. Aktien blev i første omgang børsnoteret d. 10. oktober, 2019 og her fornyligt så noteret på hovedbørsen i Oslo. Kahoot aktien har siden da haft en rivende kursudvikling. Faktisk er aktien steget over 200% i løbet af de første 12 måneders tid fra sin notering, hvilket må siges at være utroligt imponerende.

Kahoot er en norsk aktie og selskabet har udviklet sin egen spil/quiz platform, som virkelig har vundet indpas til sociale arrangementer, som fester, fødselsdage og andre begivenheder. Platformen er utrolig intuitiv at benytte, og metodikken i spillet er yderst fangende. Hovedproduktet er altså et immaterielt aktiv, bestående af et online quiz spil.

Live overblik over Kahoot aktien

[mstock id=”1550″]

Ovenstående informationer om Kahoot aktien er opdateret for [mstock asset=”KAHOT.OL” info=”last_update”]

Kursmål for Kahoot’s aktie

På Financo er vi ikke tilhængere af kursmål. For som erfaret af statistikeren Burton Malkiel, findes der ikke nogen eksperter, som på lang sigt har formået at forudsige aktiers udvikling. Vores anbefaling er derfor at være påpasselig med at lytte til eksperters udtalelser. Kun de færreste formår at slå markedet og lang de fleste undervurderer aktier på lang sigt. Når det er nævnt er her to relevante kursmål:

 • Arctic Securities har sat et kursmål på Kahoot aktien til NOK 160.
 • DNB Markets har sat et kursmål på Kahoots aktie til NOK 120.

Indhold i denne artikel

Hos Financo anbefaler vi eToro til handel med aktier (og kryptovaluta hvis du er ny indenfor dette område), da de har sænket deres handelsomkostninger så meget, at de nu er det billigste valg for en almindelig privat investor. Læs hele vores anmeldelse af platformen her. Denne hjemmeside finansieres af de få indtægter, der skabes gennem henvisningsprogrammer som dette. *Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Kahoot AS: Nyheder – 2021

Januar, 2021: Nye kursmål for aktien i takt med en stigende salgsvækst, større kundetilstrømning og notering på hovedbørsen i Oslo. Kursmål på hhv. 120 og 160 NOK.

Hvad kan du tage med fra dette? Kahoot formår at opretholde sin eksponentielle vækst i antallet af betalende kunder for Q4 2020. Det betyder også at aktien lever op til aktionærenes forventninger, hvilket kan resultere i endnu højere forventninger til selskabet. I sidste ende betyder den fortsat eksponentielle kundetilgang, at kursen kan blive ved med at stige. Pas dog på når flere aktionærer begynder at tage profit på et tidspunkt i fremtiden.

Kahoot som virksomhed og deres produkt

Kahoot er en norsk spil-virksomhed, som blev etableret i 2012 gennem et projektforløb med en professor fra Norwegian University of Science and Technology. Spilplatformen er en slags “social læring”, hvor brugerne er samlet omkring et interaktivt whiteboard, hvor der skiftevis kommer spørgsmål og svarmuligheder. Herefter uddeles der point ud fra antal korrekte svar og hvor hurtig den enkelte bruger er til at svare. Spildesignet har vist sig at være yderst populært i sociale sammenhænge, og benyttes i flæng til at lære nye emner at kende, på sjove måder.

Kahoot spillet findes på Kahoot.it, og platformen kan både bruges som en gratis udgave og som en betalende udgave.

Fakta om Kahoot AS

 • Navn: [mstock asset=”kahot.ol” info=”company_name”]
 • Type: Growth aktie / Tech-aktie
 • Aktie klassifikation: [mstock asset=”kahot.ol” info=”type”]
 • Sektor: [mstock asset=”kahot.ol” info=”sector”]
 • Industri: [mstock asset=”kahot.ol” info=”industry”]
 • Børsnoteret: Oktober 2019
 • Noteret på hovedbørsen i Oslo: 2021
 • Kundetilvækst i 2020: 350.000
 • Kundetilvækst % i 2020: 175%
 • Omsætningsvækst det seneste år: 384%
 • Antal ansatte: [mstock asset=”kahot.ol” info=”employees”]
 • Børsværdi/Market cap: [mstock asset=”KAHOT.OL” info=”market_cap”].
 • Højeste pris de seneste 52 uger: [mstock asset=”KAHOT.OL” info=”52_week_high”]
 • EPS (fortjeneste pr. aktie): [mstock asset=”KAHOT.OL” info=”eps_ttm”] NOK
 • Udbyttesats: Betaler ikke udbytte.

Regnskabsanalyse af Kahoot aktien

Normalvis benytter vi os af de regnskabsmæssige nøgletal, når vi analysere aktier. For Kahoots aktie har vi ikke pålidelige data for blandt andet P/E-værdien samt Beta-værdien for aktiekursen. Det eneste tal vi har at gå ud fra, er derfor EPS-satsen for virksomheden. Kahoots EPS (fortjenesten pr. aktie) er pt. [mstock asset=”KAHOT.OL” info=”eps_ttm”] NOK. Kahoot taber altså [mstock asset=”KAHOT.OL” info=”eps_ttm”] NOK for hver aktie de har udstedt på børsen.

Når aktiekursen alligevel stiger, betyder det altså at investorerne har store forventninger til Kahoots fremtid. For lige nu er det altså en underskudsforretning at eje en Kahoot aktie rent regnskabsmæssigt.

Udfordringer for Kahoot og investorerne

Aktionærene i Kahoot AS har længe rejst tvivl vedrørende Kahoots evne til at opnå betalende kunder, nu hvor der findes en yderst fin gratis udgave af platformen. Netop dette emne har Kahoot over det seneste år bevist, ikke er en udfordring i realiteten. Tilstrømningen af betalende kunder har været eksponentielt stigende de senest kvartaler, og derfor er denne bekymring efterhånden forsvundet.

En anden udfordring er kopierbarheden af konceptet, som ligeledes har holdt en række investorer lidt hen. Der er tale om et immaterielt koncept som let kan kopieres, hvorfor det i denne branche er nødvendigt at blive “top-of-mind” hos brugerne, i en marketingsmæssig forstand. Flere investorer er bange for at selskaber som Apple, Facebook eller Google i en nær fremtid vil udvikle en lignende platform.

Men når vi taler om social læring og quiz-spil, lader det nu altså også til, at Kahoot er noget af det første vi tænker på, og dermed har opnået status som “Top-of-mind”. Umiddelbart derfor, virker det som om at Kahoot er ved at have slået rødderne fast i os. En investering i Kahoots aktie er måske derfor ikke helt så dumt endda, og Facebook eller Google får svært ved at slå Kahoot ned af tronen på dette område.

Men hvor længe bliver spillet og platformen ved med at være populær? Vi har tidligere erfaret at enkelte onlinespil og gaming-tjenester har haft en utrolig kort produktlivscyklus, som slet ikke kunne oppebære de omkostninger, der havde været forbundet med etableringen heraf. Hvornår begynder brugerne at synes at Kahoot ikke længere er spændende? Det er måske det mest aktuelle spørgsmål en investor i Kahoots aktie bør stille sig selv, kombineret med en portion sund fornuft vedrørende Kahoots markedsværdi kontra deres indre værdi i regnskabsbøgerne.

[mstock id=”1570″]

Hos Financo anbefaler vi eToro til handel med aktier (og kryptovaluta hvis du er ny indenfor dette område), da de har sænket deres handelsomkostninger så meget, at de nu er det billigste valg for en almindelig privat investor. Læs hele vores anmeldelse af platformen her. Denne hjemmeside finansieres af de få indtægter, der skabes gennem henvisningsprogrammer som dette. *Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Aktier inden for onlinespil og Kahoots fremtid her i

Der bør ikke herske tvivl om, at visse begivenheder hjælper til at ændre vores vaner, både på godt og ondt. Lige præcis dette kunne Kahoot tænkes at have draget gavn af, under COVID-19 pandemien. Vi er som mennesker blevet socialt “skilt ad”, og har måttet ty til nye måder at være “sammen” på.

Dette har helt bestemt været en social omstilling, som har været i gang længe, men COVID-19 har blot sat ekstra turbo under den. Det kunne tænkes at det netop er derfor, at Kahoot aktien det seneste år bare er blæst der ud af. Netop fordi virksomheder og deres aktier indenfor onlinetjenester virkelig har fået et boost, på grund af den nye og ekstra aktivitet. (Som vi så med f.eks. Zoom).

Kahoot har derudover den fordel, at produktet både kan benyttes virtuelt, altså “væk fra hinanden”, men også i sociale kontekster, hvor vi rent faktisk er fysisk tilstede sammen. Måske dette i fremtiden vil være den konkurrencemæssige fordel, som skal bringe Kahoot aktien mod nye højder, selvom vi forhåbentligt snart fysisk kan se hinanden igen, og dermed lægger online-tjenesterne lidt på hylden for en stund?

Som du nok kan fornemme er der mange relevante spørgsmål, som enhver investor, der overvejer Kahoots aktie, bør stille sig selv.

Teknisk analyse af Kahoot aktier

<= Gå tilbage til oversigten over aktieanalyser

Køb Kahoot aktier

Aktier i Kahoot kan købes flere steder, men kurtage og spread er meget forskellig. Vi har nedenfor listet hvor du billigst kan købe en aktie i Kahoot.

#1 – Køb aktier i Kahoot AS hos eToro

eToro er den billigste platform, hvis du ønsker at købe en aktie i Kahoot. Der er 0% kurtage, 0% provision og 0% kommission, når du handler aktier hos eToro. Det eneste gebyr du har på denne platform er spread, som også er på alle andre handelsplatforme. BEMÆRK: Kahoot er endnu ikke listet på eToro, men forventes meget snart at komme, efter noteringen på hovedbørsen i Oslo.

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Læs eventuelt vores anmeldelse af eToro og deres handelsplatform lige her, så er du godt rustet til at foretage din første handel.

#2 – Køb og sælg aktier som CFD hos Plus500

Plus500 er den næstbilligste platform, hvis du ønsker at handle aktier som CFD. Heller ikke Plus500 tilbyder handel med Kahoot aktier endnu, men forventes meget snarligt. Udfordringen med Plus500 er, at du ikke handler den “rigtige” aktie, men en CFD som følger aktiens præcise kursudvikling. Du bliver derfor positioneret med en gearing, som gør dig ekstra følsom overfor kursen. Det kan både være godt og ondt.

Der tabes penge på 72% af CFD-detailkontiene hos Plus500

Du kan læse vores anmeldelse af Plus500 lige her, hvis du ønsker at vide mere om handelsplatformen.

#3 – Køb din Kahoot aktier hos SaxoBank

Du kan også købe aktier i Kahoot hos SaxoBank. Her er der 20 NOK i gebyr (15 kr), samt et variabelt spread på meget få NOK. Forvent cirka at betale 20-30 kr i gebyr ved en handel inklusiv valutaomkostninger. Du skal igen betale kurtagen når du ønsker at sælge aktien. Det giver en cirka omkostning for en fuldendt handel på 40-45 kr. Bemærk at SaxoBank er langt billigere end Nordnet.

#4 – Handel aktier i Kahoot hos Nordnet

Nordnet er den sidste på vores liste. Deres kurtage og gebyrer starter fra 59 NOK, hvilket vil sige 85 kr. for en fuldendt handel (med både køb og salg). De er den absolut dyreste på vores liste, over hvor du kan handle Kahoot aktier.

Afrunding

Jeg håber du er blevet klogere på Kahoot AS ($KAHOT:XOSL), deres produkt og virksomhed, samt deres position på børsmarkedet. Måske er du også blevet klogere på, om du synes det er en god idé at købe en aktie i Kahoot, eller om Kahoot aktier ikke er noget for dig. Har du nogen former for input eller kommentarer til dette indlæg, er du som altid velkommen til at kontakte os på mail@financo.dk.