IDEX Aktie analyse – Ideanomics inc

<= Gå tilbage til oversigten over aktieanalyser

[mstock id=”1615″]

Live aktiekurs over Ideanomics Inc aktien (IDEX:XNAS). Grafen leveres af Financo.

Ideanomics aktie – introduktion

IDEX aktien er en aktie som virkelig har fået luft under kurs-vingerne, her på startskuddet af 2021. Men hvem er Ideanomics Inc og hvad laver selskabet egentlig? Det vil Financo her forsøge at give dig en struktureret gennemgang af, så du om lidt kan beslutte dig for, om IDEX aktien er en investering for dig.

Helt kort: Ideanomics er en innovationsvirksomhed, deraf navnet “Idé” og “økonomi” kombineret, hvilket faktisk lyder ret sejt og sigende. Selskabet søsætter en del projekter på baggrund af samfundets førende trends og tendenser. Det er hovedsageligt tech, fintech og grøn omstilling, der er de bærende emner, men jeg vil mene at visse dele er produktporteføljen også rækker udover her. Officielt er IDEX kategoriseret indenfor “Teknologi” og undersektoren her i “Software”. De kalder sig selv for en “finansiel tech-virksomhed”.

Hvis du vil handle IDEX aktier i dag, kan du på få sekunder gratis oprette dig på den prisvindende handelsplatform fra eToro. Dette er det absolut billigste sted at købe aktier i Ideanomics Inc i 2021.

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Live overblik over Ideanomics Inc aktien

[mstock id=”1616″]

Ovenstående informationer om IDEX aktien er opdateret for [mstock asset=”IDEX” info=”last_update”]

Gennem denne artikel beskrives:


Kursmål for IDEX aktien

Som vi på Financo altid nævner, så er vi ikke tilhængere af kursmål. Men ikke desto mindre er det hvad de fleste private investorer søger efter. Husk på, at ingen kan forudsige kursen på en aktie, end ikke engang en ekspert. Omkring 96% af samtlige eksperter rammer forkert. Omvendt kan du også ende med at gå glip af en del profit, ved at sælge ud ved et bestemt kursmål.

I enkelte facebook grupper er Ideanomics aktien blevet fremhævet, hvor også kursmål på mellem 50 og 100 USD slynges ud. På Financo redaktionen er vi enige om, at der kan være et kæmpe potentiale i denne small cap aktie (Small cap = lille børsværdi). Det vil derfor ikke være udelukket at kursen godt kan ramme de $ 100 USD indenfor en mindre årrække. Det vil give selskabet en værdi på knap $ 40 mia. USD, hvilket ikke virker urealistisk i forhold til de projekter som Ideanomics udvikler på.

På kort sigt må kursmålet for IDEX aktien være omkring $ 7-10 USD, hvis Ideanomics’ projekter vil lykkes.

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Læs vores anmeldelse af eToro platformen lige her. Vil du vide mere om CopyTrading? Læs vores guide lige her.

Nyheder fra Ideanomics Inc – 2021

Februar, 2021: IDEX’s MEG afdeling offentliggør rekordstort salg på 439 enheder, samt et imponerede Q4 regnskab for 2020. Forventningerne til IDEX stiger og aktiekursen sendes på en pludselig himmelflugt. Du kan læse nyheden lige her.

Hvad kan du tage med fra dette? Ideanomics er kendt for sine mange projekter (som måske kan virke helt uoverskueligt at holde styr på), men enkelte projekter begynder nu at tage fart. Fortsætter tendensen virker kursmål på $ 50 USD indenfor en årrække absolut ikke urealistiske.

Eksperterne anbefaler IDEX med et: “Stærkt køb

Ideanomics Inc som virksomhed

Ideanomics lever på teknologi og fin-tech. De kalder sig selv for en “finansiel teknologi-virksomhed”. Senest har de sat massive ressourcer ind på en teknologisk udvikling af den grønne omstilling. Både el-traktorer, batterisystemer og ladestationer er eksempler på produkter i IDEX’s portefølje. Selskabet ligger i New York City, men har også en del kontorer i Kina. Det kan give stærke konkurrencemæssige fordele, at skabe en stærk og tidlig relation i det asiatiske. Se blot på el-bilsproducenten Nio Inc, som også stormer afsted.

Apropos Ideanomics store produktportefølje; når jeg læser diskussioner i diverse investeringsfora, er det faktisk noget af dette som afholder nye investorer fra IDEX-aktien. De synes den er for “uoverskuelig” pga. de mange produkter og projekter. Men måske det netop er derfor IDEX aktien har tiltrukket så mange investorer? Netop fordi at de da så på et tidspunkt må ramme fuldstændig plet i bulls-eye for efterspørgsel? Samtidig virker det også til, at aktien på det seneste er blevet utrolig hypet, og mange har investeret i IDEX aktier uden at vide hvad Ideanomics Inc overhovedet foretager sig. Men det må være en anden snak.

Overvejer du at investere i Ideanomics aktier, vil jeg anbefale dig at se deres produktportefølje lige her.


*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Hos Financo anbefaler vi eToro til handel med aktier (og kryptovaluta hvis du er ny indenfor dette område), da de har sænket deres handelsomkostninger så meget, at de nu er det billigste valg for en almindelig privat investor. Læs hele vores anmeldelse af platformen her. Denne hjemmeside finansieres af de få indtægter, der skabes gennem henvisningsprogrammer som dette.


Fakta om Ideanomics Inc

 • Navn: [mstock asset=”IDEX” info=”company_name”]
 • Type: Growth aktie / Tech aktie
 • Børsnoteret i 2012 på NASDAQ
 • Salgsvækst det seneste år: -88%
 • Aktie klassifikation: [mstock asset=”IDEX” info=”type”]
 • Sektor: [mstock asset=”IDEX” info=”sector”]
 • Industri: [mstock asset=”IDEX” info=”industry”]
 • Antal ansatte: [mstock asset=”IDEX” info=”employees”]
 • Børsværdi/Market cap: [mstock asset=”IDEX” info=”market_cap”]
 • Højeste pris de seneste 52 uger: [mstock asset=”idex” info=”52_week_high”]
 • EPS (fortjeneste pr. aktie): $[mstock asset=”IDEX” info=”eps_ttm”] USD
 • P/E værdi: Ikke muligt at regne, da virksomheden kører med underskud.
 • Udbytteprocent: Giver ikke udbytte
 • Udbyttesats: Giver ikke udbytte
 • IDEX aktiens beta-værdi: β -0.31 (bemærk: minus)

Regnskabsanalyse af Ideanomics Inc

Tager vi de regnskabstekniske briller på, er IDEX aktien absolut ikke noget vidunder. Virksomheden har underskud, hvilket skaber en negativ EPS. Helt konkret så mister Ideanomics $[mstock asset=”IDEX” info=”eps_ttm”] USD for hver aktie de har på børsen, årligt.

Af samme årsag kan der ikke udregnes en P/E-værdi for IDEX’s aktie, da den vil være negativ (P/E er aktiekursen divideret med fortjenesten pr. aktie, og er en indikator for hvor dyr en aktie er).

IDEX aktiens betaværdi er β -0.31 – simpelthen i minus. Det vil altså sige, at når det generelle marked stiger med 10%, så falder IDEX aktiekursen med 3,1%. Aktien er altså modsatrettet af det generelle marked ud fra en Beta-værdi. Hertil skal knyttes en bemærkning: IDEX aktiekursen er meget fluktual og derfor er beta-værdien ikke særlig sigende.

Konklusionen på en ellers meget kort analyse af IDEX aktien er derfor: Køb aktien hvis du tror på virksomhedens fremtid, ikke på baggrund af Ideanomics nuværende forretning. De tjener lige nu ingen penge og kursen er meget ustabil.

El-traktor fra Ideanomics?

Et af projekterne, som i fremtiden kan ende med at løfte IDEX aktier kursmæssigt til skyerne, kan blandt andet findes i den innovative eltraktor. I sandhed et vildt projekt at kaste sig over. Det er ikke set før, og netop derfor kan Ideanomics bliver firstmover på dette punkt. Lyder det interessent, synes jeg du skal læse videre om Solectrac lige her.

Men når det så er sagt, så er Solectrac netop et fantastisk eksempel på, hvorfor flere kalder Ideanomics for en “hype-virksomhed”. For det er jo i bund og grund en traktor uden nytte. Den er lille-bitte, har 40 hestekræfter og kan nok mere en kaldes en form for mini-gummiged end det er en traktor. På papiret lyder det super sejt – men i virkeligheden er det lidt et flup. Med det sagt kan der naturligvis være et stort potentiale i produktet, når det engang når et niveau, hvor landmænd rent faktisk kan få behov for det.

Andre produkter fra IDEX

Heldigvis er produktporteføljen fra Ideanomics større end bare deres el-traktor. De har mange spændende projekter i gang, og det er helt klart også deres mere fin-tech projekter, vi hos Financo ser potentiale i. Vi vil ikke gennemgå produkterne yderligere her, men vil blot opfordre dig til selv at skabe nogle indtryk, ved at bladre gennem Ideanomics portefølje af produkter.

Sådan helt generelt; pas på med at bide på krogen af aktier, så snart der nævnes elbil, grøn omstilling, bæredygtighed, fin-tech med videre. Men brug i stedet dit rationelle sind til at vurdere om du selv tror på fremtiden i de enkelte produkter. Mange aktier oplever i tiden en utrolig hype. Det er også fint som kortsigtet investor, men hvis du er langsigtet skal du finde de sande perler. Ideanomics aktien kan sagtens være en af de sande perler, men det må være en opgave, som er op til dig selv at vurdere.

Teknisk analyse af Ideanomics aktie

<= Gå tilbage til oversigten over aktieanalyser

Køb IDEX aktier

Ideanomics aktier kan købes flere steder, men kurtage og spread er meget forskellig. Vi har nedenfor listet hvor du billigst kan købe en aktie i IDEX.

#1 – Køb aktier i Ideanomics Inc hos eToro

eToro er den billigste platform, hvis du ønsker at købe en aktie i Ideanomics Inc (IDEX:XNAS). Der er 0% kurtage, 0% provision og 0% kommission, når du handler aktier hos eToro. Det eneste gebyr du har ved handlen på denne platform er spreadet, som også er på alle andre handelsplatforme.

[mstock id=”1618″]

*Investering indebærer en risiko for at tabe sine penge. Andre gebyrer kan forekomme.

Læs eventuelt vores anmeldelse af eToro og deres handelsplatform lige her, så er du godt rustet til at foretage din første handel.

#2 – Køb IDEX aktier som CFD hos Plus500

Plus500 er den næstbilligste platform, hvis du ønsker at positionere dig i Ideanomics Inc aktien. Her er der blot et spread på 0.15 USD og heller ikke nogen gebyrer. Udfordringen med Plus500 er, at du ikke handler den “rigtige” aktie, men en CFD som følger aktiens præcise kursudvikling. Derudover bliver du positioneret med 2x gearing. Når det er sagt, så er Plus500 en fantastisk platform hvis du ønsker at trade aktien fra IDEX.

Der tabes penge på 72% af CFD-detailkontiene hos Plus500

Du kan læse vores anmeldelse af Plus500 lige her, hvis du ønsker at vide mere om handelsplatformen.

#3 – Køb din IDEX aktie hos SaxoBank

Du kan også købe aktier i IDEX hos SaxoBank. Her er der 3 USD i gebyr (19 kr), samt et variabelt spread på 0,05 til 0,2 USD. Forvent cirka at betale 20-30 kr i gebyr ved en handel inklusiv valutaomkostninger.

#4 – Handel aktier i Ideanomics Inc hos Nordnet

Nordnet er den sidste på vores liste. Deres kurtage og gebyrer starter fra 13 USD. De er den absolut dyreste på vores liste, over hvor du kan handle IDEX aktier. Forvent at en gennemført handel, fra køb til salg, vil koste dig 160 kr(!).

Afrunding

Disclaimer: Artiklen er stadig i gang med at blive udarbejdet. Har du input om IDEX aktien, hører jeg gerne fra dig på simon@financo.dk.

Jeg håber du er blevet klogere på Ideanomics Inc ($IDEX:XNAS) og deres position på aktiemarkedet og indenfor den teknologiske sektor. Måske er du også blevet klogere på, om du synes det er en god idé at købe en aktie i IDEX, eller om Ideanomics aktier ikke er noget for dig. Har du nogen former for input eller kommentarer til dette indlæg, er du som altid velkommen til at kontakte os på mail@financo.dk.